Υδροκυκλώνας με Φίλτρο Σήτας – Κεφαλή

Η κεφαλή αποτελείται από έναν υδροκυκλώνα και ένα φίλτρο σίτας. Χρησιμοποιείται σε αρκετά έως και πολύ βεβαρημένες καταστάσεις. Είναι εν σειρά η σύνδεση τους ενώ ενδιάμεσα υπάρχει υποδομή By-bass για σύνδεση υδρολιπαντήρα στο κύκλωμα.

Ο Υδροκυκλώνας – Αμμοδιαχωριστής χρησιμοποιείται για την φίλτρανση του νερού από την αιωρούμενη άμμο που εντοπίζεται κύριως στον τρόπο εκχείλισης του νερού μέσω γεώτρησης.

Το φίλτρο τύπου υδροκυκλώνα για την λειτουργεία του χρησιμοποιεί την φυγόκεντρο δύναμη με σκοπό να διώξει στα τοιχώματα του την ανεπιθύμητη άμμο η οποία κατακάθεται στον πυθμένα του μπόιλερ που είναι τοποθετημένο σε αυτόν. Το καθαρό – επιθυμητό νερό διαφεύγει από τον υδροκυκλώνα από το πάνω μέρος και συνεχίζεται η ροή του προς τον υπόλοιπο αγωγό καθώς η σύσταση είναι η τοποθέτηση του πριν από κάθε άλλου είδους φίλτρο.

Ο καθαρισμός του μπόιλερ επιτυγχάνεται με το άνοιγμα του διακόπτη – βάνα κατά την ενεργή δράση του φίλτρου που είναι τοποθετημένη για αυτόν τον σκοπό.

Το υδροκυκλωνικό φίλτρο σίτας τοποθετείται ως πρωτεύον φίλτρο σε περιπτώσεις που δεν είναι πολύ βεβαρημένη η κατάσταση του νερού από ανόργανα σωματίδια όπως η άμμος. Λειτουργεί με το πλαστικό στέλεχος που διαθέτει σίτα INOX διάφορων μεγεθών ανάλογα με την κατάσταση του νερού που θα τοποθετηθεί, αλλά και με την φυγόκεντρο δύναμη που δημιουργείται από το ελαστικό εξάρτημα που διαθέτει το στέλεχος. Η φυγόκεντρος δύναμη βοηθάει ώστε να διωχθεί η άμμος στα τοιχώματα τις σίτας του στελέχους φιλτράροντας το νερό ενώ παράλληλα με τον στροβιλισμό του την παρασέρνει στον πυθμένα του ειδικά διαμορφωμένου καπακιού του φίλτρου δίνοντας του την ικανότητα του αυτοκαθαρισμού. Το σφράγισμα του καπακιού γίνεται με ένα σφιγκτήρα πιάνοντας στο κέντρο του καπακιού που είναι ειδικά διαμορφωμένο. Ο καθαρισμός του στελέχους γίνεται βγάζοντας το από το φίλτρο λύνοντας τον σφιγκτήρα και αφαιρώντας το καπάκι με τον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο για να κατακρατά την ανόργανη ύλη που καθαρίζεται και αυτό.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

  • ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ: Υδροκυκλώνας με Φίλτρο Σήτας – Κεφαλή σε 2, 2 1/2, 3, 4 ίντσες
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ